Page 2 of 2

Re: Playback fails with Plex client

Posted: 13 Mar 2019, 18:32
by amet
this usually happens when the router has specific settings enabled, DNS rebinding.

https://support.plex.tv/articles/206225 ... nnections/

I am not sure why it works on plex app and not on MrMC.... try manually logging in using user/pass in Settings->Services -> Plex and see if that helps.

you sure that transcoding is not enabled in Settings->Services -> Plex?

Re: Playback fails with Plex client

Posted: 14 Mar 2019, 17:12
by Gingus
Hi

No, Transcoding is disabled in settings.

I tried manually logging into the Plex service...no change.

I have also tried deleting mrmc data, uninstalling, reinstalling etc etc...nothing has made any difference. The only way of getting movies to play is to either just use the Plex server as a UPnP Source, or create a separate library in MrMC referencing back to the files on the Nas. Obviously this isn't ideal as I am then maintaining 2 libraries!


Thanks for the article link, I will have to read through and check my router settings.

Peter

Re: Playback fails with Plex client

Posted: 15 Mar 2019, 17:09
by Gingus
amet wrote:
13 Mar 2019, 18:32
this usually happens when the router has specific settings enabled, DNS rebinding.

https://support.plex.tv/articles/206225 ... nnections/

I am not sure why it works on plex app and not on MrMC.... try manually logging in using user/pass in Settings->Services -> Plex and see if that helps.

you sure that transcoding is not enabled in Settings->Services -> Plex?


Is the DNS rebinding issue not more applicable to the IP address of the device rather than the apps that device is running?

Just as an experiment, I tried a similar exercise on my Android phone connected over wifi on my home network. ie ran a stream from the Android Plex App, which ran fine, and showed as a local stream. Then installed MrMc on the same device, signed into the plex client and tried to run a movie through this. SD movies played fine, but they showed as a remote stream on the Plex Server dashboard. Higher bitrate 1080 and 4k movies failed to play.

So this is the exact same behaviour as on the Nvidia Shield TV.

Any further ideas what else may be causing mrmc to be seen as a remote device?

Re: Playback fails with Plex client

Posted: 15 Mar 2019, 18:16
by amet
DNS rebinding translates “https://86-146-209-180.85b94083e55d4e5b ... lex.direct” to your local address, that’s how plex has set it up. I can’t comment on why or how their app does it ...

I’ll have a look around to see if there is a better way to check if the server is on a local network, but plex api is badly documented :(

Re: Playback fails with Plex client

Posted: 21 May 2019, 08:52
by Gingus
Hi

Just wanted to add here, that since the last update, This issue has gone away and playback with Plex client is now working again as it should be.

If this was a fix in the release, then thanks very much!


Thanks
Peter