1. No user installed addons are supported, python or otherwise.
2. No, they really are not supported.
3. They are not coming back
4. Read from 1. again

Any mention of illegal streaming sites, addons or any pirated material will not be tolerated. This is not democracy and any offenders will be banned and posts deleted immediately without warning.

Other than that, we hope you enjoy MrMC so far and we welcome any input and feedback you might have.

Team MrMC.

Disable subtitles by default possible?  [SOLVED]

Any issues that are tvOS specific
Post Reply
fhall1
Posts: 38
Joined: 12 Dec 2015, 19:46

Disable subtitles by default possible?

Post by fhall1 » 10 Apr 2019, 16:57

Not sure which update did this, but it has finally come to the point that I'm tired of it. It seems like most files I have, must have the subtitles integrated in some certain way that, whenever I select a title to play, the subtitles are enabled by default.

I'm not talking about "forced" subtitles - just the regular ones are enabled 99% of the time. And 98% of the time, I don't want them enabled. Using my Harmony remote I have to hit pause for the show/movie, hit down arrow to make the "subtitles/options menu" come down from the top of the screen, then select subtitles, then select again to turn off "enable". Then hit "menu" to get rid of the mini-menu, then hit play.

I'd rather just have the movie/show start playing without subtitles by default, and turn them on using the above sequence if I really want them on.

I'm running the Amber skin and I think I've looked at every MRMC setting there is and can't find one to change this behavior. Am I missing it, or is it just not possible?

Thanks!

User avatar
timstephens24
Posts: 840
Joined: 09 Dec 2015, 22:43

Re: Disable subtitles by default possible?  [SOLVED]

Post by timstephens24 » 10 Apr 2019, 17:25

I use the 'forced only' subtitle setting:
Settings -> Video -> Subtitles -> Preferred subtitle language = Forced only
Apple TV 4K / NVIDIA Shield -> Denon X6500H 7.2.4 -> LG OLED65C6P
Channels DVR w/ HDHomeRun Connect Quattro
Patiently Testing all the things // Multiple other devices
##### SYNOLOGY 1815+ #####

fhall1
Posts: 38
Joined: 12 Dec 2015, 19:46

Re: Disable subtitles by default possible?

Post by fhall1 » 10 Apr 2019, 17:33

Thanks - I'll look for that next time I sit down at the TV!

fhall1
Posts: 38
Joined: 12 Dec 2015, 19:46

Re: Disable subtitles by default possible?

Post by fhall1 » 27 Apr 2019, 17:14

timstephens24 wrote:
10 Apr 2019, 17:25
I use the 'forced only' subtitle setting:
Settings -> Video -> Subtitles -> Preferred subtitle language = Forced only
That indeed solved my issue - thanks!

Post Reply