Page 4 of 5

Re: H.265 on tvOS 11.0

Posted: 24 Sep 2017, 18:20
by davilla
we are still waiting for 3.2 to get beta reviewed. A version bump always triggers a beta review.

Re: H.265 on tvOS 11.0

Posted: 07 Dec 2017, 22:58
by gamecaptor
Dropping a little info.

I use Handbrake to encode all of my stuff and I have both an Apple TV 4th Gen and a Apple TV 4K. I've been a x264 person but I am now making the change to H265. One observation is that the Apple TV 4th Gen has ever so slight issues with the H265 content. Occasional frame rate dips and/or out of sync issues. In nearly all cases the video will recover and get back on track. The Apple TV 4K has zero issues with H265.

To the best of my ability I haven't found any setting/adjustment that can correct this, so I am assuming it simply comes down to a processor issue (A8 vs A10X). NOTE: I'm on tvOS 11.2 and MrMC 3.3.

This all said, I'll be upgrading my 4th Gen to a 4K model.

Re: H.265 on tvOS 11.0

Posted: 07 Dec 2017, 23:01
by davilla
gamecaptor wrote:
07 Dec 2017, 22:58
Dropping a little info.

I use Handbrake to encode all of my stuff and I have both an Apple TV 4th Gen and a Apple TV 4K. I've been a x264 person but I am now making the change to H265. One observation is that the Apple TV 4th Gen has ever so slight issues with the H265 content. Occasional frame rate dips and/or out of sync issues. In nearly all cases the video will recover and get back on track. The Apple TV 4K has zero issues with H265.

To the best of my ability I haven't found any setting/adjustment that can correct this, so I am assuming it simply comes down to a processor issue (A8 vs A10X).

This all said, I'll be upgrading my 4th Gen to a 4K model.
Check the video acceleration settings. v3.3.0 will vector hevc/hdr to avfoundation codec but it should be only vectoring 4K content. Talking HEVC Main 10, not normal HEVC content.

Re: H.265 on tvOS 11.0

Posted: 08 Dec 2017, 02:58
by gamecaptor
I was trying different settings with the video acceleration but nothing seemed to fix it.

These are normal H265 (HEVC), not 10-bit (Main 10).

Re: H.265 on tvOS 11.0

Posted: 08 Dec 2017, 03:08
by davilla
debuglog using videotoolbox please

Re: H.265 on tvOS 11.0

Posted: 08 Dec 2017, 07:32
by gamecaptor
Too big to put on Pastebin so here is the MrMC Log file and the Media Info for the test file (but I have this issue with pretty much any H265 on the 4th Gen; this is just a simple example).

https://1drv.ms/f/s!FiTFFh-PHB6igQozNEJuTm0wbSpXYyQM

Re: H.265 on tvOS 11.0

Posted: 08 Dec 2017, 12:44
by davilla
Lets get you into testflight and see if that makes any difference.

viewtopic.php?f=10&t=1468

Re: H.265 on tvOS 11.0

Posted: 08 Dec 2017, 15:59
by gamecaptor
I added in the log from the Apple TV 4K for good measure.

Signed up for the testflight.

Let me know what settings you would like me to adjust for testing.

Re: H.265 on tvOS 11.0

Posted: 09 Dec 2017, 00:22
by gamecaptor
Updated to latest build, same problem.

New log added to the folder.

Re: H.265 on tvOS 11.0

Posted: 09 Dec 2017, 14:07
by davilla
How is buffering set up ?

settings -> system -> Internet access

Buffer Mode -> Buffer all filesystems
Buffer Size -> 200