1. No user installed addons are supported, python or otherwise.
2. No, they really are not supported.
3. They are not coming back
4. Read from 1. again

Any mention of illegal streaming sites, addons or any pirated material will not be tolerated. This is not democracy and any offenders will be banned and posts deleted immediately without warning.

Other than that, we hope you enjoy MrMC so far and we welcome any input and feedback you might have.

Team MrMC.

Library not building up automatically, playing movies from library dos not work

Any issues that are tvOS specific
Post Reply
thebigblue
Posts: 3
Joined: 05 Oct 2018, 04:55

Library not building up automatically, playing movies from library dos not work

Post by thebigblue » 05 Oct 2018, 05:17

Hi, I have TVos 12.0.1 on Apple TV 4K 32GB. MrMC newest version 3.7-0.

I struggle connecting my Win 10 shares with MrMC.

First of all, on the SMB side, only libdsm finds my shares. Libsmbclient and libsmb2 do not find shares. This may be because I have re-activated SMB1 on my Win 10 1803 server.

When adding shared folders to MrMC library, it only scans some of them, some not at all. It will add the movies from within the un-scanned folders to the library when I manually play them and go to the movie infos. But when accessing this manually added movie in the library and click on "play", nothing happens. The log shows quite some error.

When trying to scan the newly added folder, these log entries get generated:
............................
07:00:27.437 T:6179663872 WARNING: Process directory 'smb://AJDORNBACH-SRV/Movies 01/Action/' does not exist - skipping scan.
07:00:27.437 T:6179663872 DEBUG: CPasswordManager:AuthenticateURL hasUserPass(0), path(smb://ajdornbach-srv/Movies 01/Action/A Good Day to Die Hard/)
07:00:27.437 T:6179663872 DEBUG: CDNSNameCache::Lookup, check by getaddrinfo
07:00:27.440 T:6179663872 DEBUG: getaddrinfo: 'ajdornbach-srv' -> '192.168.178.3'
07:00:27.444 T:6179663872 ERROR: CDSMSession: Auth failed, reason(-1073741715)
07:00:27.444 T:6179663872 ERROR: CDSMDirectory: Failed to create session to check exists
07:00:27.444 T:6179663872 WARNING: Process directory 'smb://ajdornbach-srv/Movies 01/Action/A Good Day to Die Hard/' does not exist - skipping scan.
07:00:27.449 T:6179663872 ERROR: CDSMSession: Auth failed, reason(-1073741715)
07:00:27.449 T:6179663872 ERROR: CDSMDirectory: Failed to create session to check exists
07:00:27.449 T:6179663872 WARNING: Process directory 'smb://ajdornbach-srv/Movies 01/Action/Blitz/' does not exist - skipping scan.
07:00:27.453 T:6179663872 ERROR: CDSMSession: Auth failed, reason(-1073741715)
............................

When trying to play a movie from the library view, the following log entries are generated:
............................
07:11:34.936 T:6175649792 DEBUG: CPlayerCoreFactory::GetPlayers: added 1 players
07:11:34.938 T:6175649792 NOTICE: CDVDPlayer::Opening: smb://ajdornbach-srv/Movies 01/Action/A Good Day to Die Hard/A Good Day to Die Hard.ts
07:11:34.938 T:6175649792 WARNING: CDVDMessageQueue(player)::Put MSGQ_NOT_INITIALIZED
07:11:34.940 T:6192279552 NOTICE: Creating InputStream
07:11:34.941 T:6192279552 DEBUG: CFileCache::Open - opening <Movies 01/Action/A Good Day to Die Hard/A Good Day to Die Hard.ts> using cache
07:11:34.947 T:6192279552 ERROR: CDSMSession: Auth failed, reason(-1073741715)
07:11:34.947 T:6192279552 ERROR: DSMFile: Failed to allocate session, error = 3
07:11:34.947 T:6192279552 ERROR: Open - failed to open source <smb://ajdornbach-srv/Movies 01/Action/A Good Day to Die Hard/A Good Day to Die Hard.ts>
07:11:34.947 T:6192279552 ERROR: CDVDPlayer::OpenInputStream - error opening [smb://ajdornbach-srv/Movies 01/Action/A Good Day to Die Hard/A Good Day to Die Hard.ts]
07:11:34.947 T:6192279552 NOTICE: CDVDPlayer::OnExit()
07:11:34.947 T:6192279552 DEBUG: CDVDPlayer::LogCacheState(OnExit) - CACHESTATE_DONE
07:11:34.947 T:6192279552 DEBUG: OnPlayBackStopped: play state was 1, starting 1
07:11:34.948 T:6175649792 DEBUG: OnPlayBackStopped: play state was 3, starting 0
07:11:34.948 T:6175649792 ERROR: Playlist Player: skipping unplayable item: 0, path [smb://ajdornbach-srv/Movies 01/Action/A Good Day to Die Hard/A Good Day to Die Hard.ts]
07:11:34.948 T:6175649792 DEBUG: Playlist Player: one or more items failed to play... aborting playback
............................

When playing the same movie from the folders view, it works fine, with the following log entries:

............................
07:13:12.272 T:6180237312 DEBUG: webserver: request received for /jsonrpc?Player.GetActivePlayers
07:13:13.286 T:6189412352 DEBUG: CPasswordManager:AuthenticateURL hasUserPass(1), path(smb://USERNAME:PASSWORD@AJDORNBACH-SRV/Movies 01/Action/)
07:13:13.312 T:6175649792 DEBUG: found key /userdata/addon_data/metadata.universal/settings.xml
07:13:13.330 T:6175649792 DEBUG: Previous line repeats 1 times.
07:13:13.332 T:6175649792 DEBUG: RunQuery took 3 ms for 1 items query: select * from movie_view WHERE c23=646
07:13:14.272 T:6180237312 DEBUG: webserver: request received for /jsonrpc?Player.GetActivePlayers
07:13:14.315 T:6175649792 DEBUG: found key /userdata/addon_data/metadata.universal/settings.xml
07:13:14.334 T:6175649792 DEBUG: Previous line repeats 1 times.
07:13:14.334 T:6175649792 DEBUG: RunQuery took 2 ms for 0 items query: select * from movie_view WHERE c23=6
07:13:14.337 T:6175649792 DEBUG: RunQuery took 1 ms for 1 items query: SELECT files.strFilename, files.playCount, bookmark.timeInSeconds, bookmark.totalTimeInSeconds FROM files LEFT JOIN bookmark ON files.idFile = bookmark.idFile AND bookmark.type = 1 WHERE files.idPath=6
07:13:15.572 T:6175649792 DEBUG: found key /userdata/addon_data/metadata.universal/settings.xml
07:13:15.579 T:6175649792 DEBUG: GetMovieId (smb://AJDORNBACH-SRV/Movies 01/Action/A Good Day to Die Hard/A Good Day to Die Hard.ts), query = select idMovie from movie where idFile=610
07:13:15.649 T:6175649792 DEBUG: ------ Window Init (DialogVideoInfo.xml) ------
07:13:16.273 T:6180237312 DEBUG: webserver: request received for /jsonrpc?Player.GetActivePlayers
07:13:16.567 T:6175649792 DEBUG: ------ Window Deinit (DialogVideoInfo.xml) ------
07:13:16.589 T:6175649792 DEBUG: Loading settings for smb://AJDORNBACH-SRV/Movies 01/Action/A Good Day to Die Hard/A Good Day to Die Hard.ts
07:13:16.599 T:6175649792 DEBUG: CPlayerCoreFactory::GetPlayers(smb://AJDORNBACH-SRV/Movies 01/Action/A Good Day to Die Hard/A Good Day to Die Hard.ts)
07:13:16.599 T:6175649792 DEBUG: CPlayerSelectionRule::GetPlayers: matches rule: system rules
07:13:16.599 T:6175649792 DEBUG: CPlayerCoreFactory::GetPlayers: adding videodefaultplayer (1)
............................

Through Kodi 17 on a Rapsberry Pi, everything works fine: the database gets built up, the files are accessible/playable both through Library and through Folders view.

Please let me know what I can do to fix these error.

User avatar
davilla
Team MrMC
Posts: 3540
Joined: 26 Oct 2015, 17:01

Re: Library not building up automatically, playing movies from library dos not work

Post by davilla » 06 Oct 2018, 01:05

Kodi 17 does not use libdsm. So no comparison there....

interesting that,

non-working:
smb://ajdornbach-srv/Movies 01/Action/A Good Day to Die Hard/A Good Day to Die Hard.ts

working;
smb://AJDORNBACH-SRV/Movies 01/Action/A Good Day to Die Hard/A Good Day to Die Hard.ts

CDSMSession: Auth failed, reason(-1073741715), -1073741715 is 0xC000006D or NT_STATUS_LOGON_FAILURE. duh, really helpful libdsm :)

Would be interesting to see what using libsmbclient does.

thebigblue
Posts: 3
Joined: 05 Oct 2018, 04:55

Re: Library not building up automatically, playing movies from library dos not work

Post by thebigblue » 06 Oct 2018, 02:10

I have tried out Libsmbclient in MrMC. It does not connect at all to my network, and finds no computers and shares.

User avatar
davilla
Team MrMC
Posts: 3540
Joined: 26 Oct 2015, 17:01

Re: Library not building up automatically, playing movies from library dos not work

Post by davilla » 06 Oct 2018, 03:18

you did this by turning off libdsm and libsmb2 ?
was force smb v1 enabled ? did you force quit and restart MrMC ?

thebigblue
Posts: 3
Joined: 05 Oct 2018, 04:55

Re: Library not building up automatically, playing movies from library dos not work

Post by thebigblue » 06 Oct 2018, 20:57

Hi davilla,

thanks for your support.

I remembered having similar issues with other media players in the past with Windows 10 SMB network sharing - I assume it is because of faulty/outdated smb implementation. I have turned on SMB2 on my Win 10 machine, switched to libsmb2, in MrMC and now it is working - but I needed to manually connect to my shares over the IP of the server - "network discovery" over libsmb2 did not work in my network.

Now my library gets created and updated.

Let's hope it stays like this.

User avatar
davilla
Team MrMC
Posts: 3540
Joined: 26 Oct 2015, 17:01

Re: Library not building up automatically, playing movies from library dos not work

Post by davilla » 07 Oct 2018, 02:52

thebigblue wrote:
06 Oct 2018, 20:57
Hi davilla,

thanks for your support.

I remembered having similar issues with other media players in the past with Windows 10 SMB network sharing - I assume it is because of faulty/outdated smb implementation. I have turned on SMB2 on my Win 10 machine, switched to libsmb2, in MrMC and now it is working - but I needed to manually connect to my shares over the IP of the server - "network discovery" over libsmb2 did not work in my network.

Now my library gets created and updated.

Let's hope it stays like this.
"network discovery" or browse as we call it, is a work in progress. Hope to have it in 3.7.1 testflight soon. It's two parts, server and share point. Server should show up via zero config browsing. It's the share point that missing.

libsmb2 (right now) requires adding a 'network source', specifying IP (not name), username, password and share name.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests